Цацаров в Пловдив заради тютюневите складове
Цацаров в Пловдив заради тютюневите складове / БГНЕС, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров ще проведе работна среща в Пловдив с ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, наблюдаващия прокурор, разследващите полицаи и директора на Областна дирекция на полицията в Пловдив за набелязване на спешни мерки по разследването на случая с опожарените тютюневи складове.

Обвиниха клошар за палежа на тютюневите складове в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем за палежите 44-годишният криминално проявен Любомир Данчев. Според обвинението на 20 август той е запалил единия от складовете, а пожарът се е разпространил и към другите сгради.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив е извършен външен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, приобщени са веществени доказателства - снимков и видеоматериал, предоставен от гражданин, заснел началото на пожара.

Дрон засне огнения ад в тютюневите складове (ВИДЕО)

Изготвя се пожаротехническа експертиза за изясняване причините на възникване на пожара, механизма, мястото, откъдето е започнал и възможността да се разпростре върху околните сгради.

Разследването е в активна начална фаза. Събират се доказателства за всички възможни версии за извършване на престъплението и се изяснява дали е налице съучастие. Ще се проверява дали привлеченият като обвиняем е бил склонен или подпомогнат от други лица при извършване на престъплението.

Любомир Данчев е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е без постоянен адрес, криминално проявен и до момента е осъждан многократно.