/ Снимка: БГНЕС
Цацаров е внесъл в НС искане за сваляне имунитета на депутата Георги Михайлов
101898
Цацаров е внесъл в НС искане за сваляне имунитета на депутата Георги Михайлов
  • Цацаров е внесъл в НС искане за сваляне имунитета на депутата Георги Михайлов
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска повторно сваляне на имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов. Искането е внесено в парламента, а самият Михайлов изрази готовност в кулоарите на Народното събрание да даде своя имунитет.

Депутат не е декларирал 44 хил. лева от лихви по заем, който той е предоставил

Преди дни от държавното обвинение съобщиха, че ще разследват народния представител за данъчно престъпление и за недекларирани лихви, в размер на 44 хиляди лева. Михайлов обаче бе категоричен - не е нарушил българското законодателство.

Седем души влизат в затвора заради данъчни измами

„Моите адвокати ще направят проверка на тези документи. Аз съм, разбира се, готов да дам своя имунитет в рамките на срока, който се предвижда от Народното събрание. Това се случва за втори път. Както и предишния път казах, не смятам, че съм нарушил законите. Всичките свои сили съм дал за укрепването и работата на заведенията, които съм ръководил като изпълнителен директор“, каза той и допълни:
 
„Право на прокуратурата е да прави проверка. И по сигнали, и по самосезиране, това е нейно право. Мое право е да защитавам своята теза и своята правота като гражданин.“
 
Повече от думите на Георги Михайлов чуйте в прикачения звуков файл.