/ БГНЕС
Крадците в Благоевград наводнили цялата сграда на митницата
Крадците, извършили крупен обир на митницата в Благоевград, са пуснали всички чешми да текат, запушили са сифоните и в продължение на десет часа водата е проникнала навсякъде и е разрушила кабинетите в митницата. Четири пъти СОТ-ът е подавал сигнал за аларма, но пристигналите на място охранители не намирали нередности и се връщали. Това съобщи районният прокурор Борислав Ковачки на специален брифинг, предаде БГНЕС.
 

Борислав Ковачки
БГНЕС


Камери са заснели, че крадците са влезли в района в 23:45 часа, допълни прокурор Ковачки.

Обирът на митницата бил за поне половин милион лева (СНИМКИ)

В събота вечерта крадци обраха митницата в Благоевград. Открадни са всички веществени доказателства, иззети в последните десет години от всички митници от Югозападна България.

Обирът бе изключително професионален, използван е заглушител на СОТ, и най-вероятно е ползвана вътрешна информация за съхраняваните веществени доказателства по дела, които се точат с години.

Засега е сигурно, че крадците са влезли през аварийния противопожарен изход и са имали достатъчно време да разбият двете каси в помещението. Смята се, че откраднатото възлиза на поне половин милион лева, а самоличността на извършителите е все още неясна.

Обраха митницата в Благоевград

При прескачането на оградата между митницата и бившия вече Домостроителен комбинат, неизвестните крадци са разпилели част от откраднатото.
 
БГНЕС