Само с диалог между партиите можем да решаваме проблеми, заяви председателят на ПГ на "Български възход"
"Ние винаги сме считали, че политиците влизат в парламента, за да си взаимодействат с една-единствена цел - да решават проблемите на българското общество. Затова имахме позитивна кампания, не давахме напразни обещания. Само с взаимодействие на партиите може да се постигне това", заяви председателят на парламентарната група на "Български възход" Виолета Комитова преди началото на срещата с Контактната група, оглавена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

По думите ѝ трябва да се допирните точки.  „Бях много учудена, че евроатлантически партии са в някакво жестоко стълкновение. Това трябва да се преодолее. Ние сме насреща, за да се решават проблемите“, каза още Комитова.

„Не ми е ясно как с обиди, каквито видяхме последните дни в парламента, ще се решат конфликтите. Ние искаме да покажем, че с действията си ще съдействие и ще търсим сътрудничество с всички политически партии“, заяви още Комитова.

„Винаги съм казвала, че ако трябва да решим даден проблем на гражданите, например “ин хаус” процедурите, ще се съюзим с всички депутати, така че избирателите не трябва да се сърдят“, каза бившият регионален министър и настоящ депутат от „Български възход“.

След края на срещата, Комитова заяви, че "Български възход" ще работи в посока антикризисно правителство - не програмно, а антикризисно, което да се справи с множеството кризи, които са натрупани в момента.