Д-р Венцислав Станков е лекар, стоматолог и един от първите сто в света в своята област. Две български имена прочетохме за първи път в престижната класация на Глобъл Съмит.  Имената на доктор Павел Кръстев, който живее и работи в Ню Йорк и на д-р Станков, с когото се срещнахме в клиниката му в Пловдив, разказва NOVA.

„Аз не приемам този факт, като лично признание за мен. Смятам, че това е голям успех за стоматологията в България. Едно голямо признание за нашата професия. Винаги ми се е струвало страхотно да мога да помагам на хората и да творя. Винаги съм казвал, че съм роден зъболекар и това винаги е било част от моята визия за живота”, разказва д-р Станков.

Снежно бяла усмивка с… куркума (ВИДЕО)

Зъболекарят е номиниран за отличието от свой ирански колега.

„Той се свърза с мен и предложи да ме номинира. Институтът има жури, което гласува. Допълнителни гласове дават и победителите от предишни години”, обяснява д-р Станков.

Мястото сред първите 100 било изненада за него. Той не смята, че наградата не е резултат от едно конкретно постижение.

Падна рекорд на Гинес за най-голям зъб

„За момента не виждам нещо, което би ме накарало да напусна България. Според мен тези, които го правят, постъпват така защото в чужбина могат да им предложат нещо, което няма как да имат тук, а не защото не обичат страната си”, допълва д-р Станков.

Усмивката е обещание за щастие. Ако се опитате да си представите един човек щастлив, вие най-вероятно ще си го представите усмихнат. Тези хора изглеждат по-красиви”, казва Станков.
NOVA