Българинов: ДАНС е изградена на добър принцип
Българинов: ДАНС е изградена на добър принцип / БГНЕС

Не е необходимо да се закрива ДАНС, ако някой в нея си върши недобросъвестно работата. Така заместник-председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Борислав Българинов от Български народен съюз коментира искането на лидера на ДСБ Иван Костов да се закрие ДАНС.

Според Българинов агенцията е изградена на добър принцип, зад нея стои добър закон и ако се назначат добри специалисти, които да спазват закона, а не да изпълняват политически поръчки, тя ще има успехи.

Ето какво още каза Борислав Българинов пред Дарик:

Те като са искали да не се създава тази агенция, защо гласуваха с две ръце да бъде създадена. Това, че някой недобросъвестно си върши работата, не означава, че трябва да се закрие цяло звено. Освен всичко, което се случва, скандалите и нарушенията, които твърдят, че са извършени там, смятам, че в крайна сметка е изградена на добър принцип, зад нея стои добър закон. Ако се назначат и необходимите професионалисти, които да работят само по закона, а не да изпълняват политически поръчки, смятам, че агенцията ще има в близко бъдеще едни добри успехи.