/ БГНЕС
България не можеше да запише по-добро начало в Лигата на нациите. Макар и не съвсем перфектни в първите си два мача, момчетата на Петър Хубчев записаха две победи, след като на наша земя Норвегия склони глава с 0:1, съобщава gong.bg.

България Норвегия
БГНЕС

Единственият ни точен изстрел в мача се оказа достатъчен да победим коравия скандинавски тим. Голът на Радослав Василев, негов първи за „трикольорите”, не би бил достатъчен, ако страхотният в пореден мач Пламен Илиев не бе запазил вратата ни суха през изключително тежките първи 45 минути на сблъсъка.

След почивката именно изненадващото включване на Василев от пейката се оказа ключово, а до края „лъвовете” играха самоотвержено и самопожертвователно, за да приберат пълен комплект от 6 точки след първите си два мача.

България Норвегия
БГНЕС

Трябва да отбележим, че нищо не предвещаваше подобна развръзка, особено като се има предвид, че един от избраните за титуляри - Симеон Славчев - пострада при загрявката.
Въпреки своите физически проблеми Мартин Райнов зае мястото му, а тъкмо капитанът на Берое напусна игра за щастливото включване на "златния жокер" Ради Василев.

Как протече мачът вижте в gong.bg

Още новини от света на спорта четете в gong.bg
gong.bg