Бури наводниха няколко града в страната
Бури наводниха няколко града в страната / netinfo

Силната буря вчера е нанесла поражения в няколко града в страната, съобщават от "Гражданска защита".

В София е било наводнено кръстовището на бул. "България" и ул. "Петко Каравелов". Дърво падна върху лек автомобил на ул. "Постоянство" и на последната спирка на автобусна линия 79, кв. "Христо Ботев". Наводнени бяха и мазета в "Княжево".

В Русе се е разразила ураганна прашна буря. Паднали са множество дървета в районите на Русе и общините Сливо поле, Борово и Бяла. Скъсан е висящ пешеходен мост в село Караманово, община Ценово. Повдигнат е ламаринен покрив на метален силоз на държавния резерв в село Образцов Чифлик, община Русе.

Екипи от "Гражданска защита" - област Русе и общински фирми са нарязали и отстранили падналите дървета с което е възстановена проходимостта на пътните връзки в областта. Екипи от фирма "Електроразпределение" са възстановили електрозахранването в засегнатите общини.

Извършен е частичен ремонт на покривната конструкция на засегнатия силоз. В резултат на гръмотевична буря без електрозахранване са останали 16 селища в общините Лом, Брусарци, Бойчиновци и Вълчедръм, област Монтана.

Екипи от фирма "Електроразпределение" за няколко часа са отстранили всички аварии в електропреносната мрежа.

В района на община Лом е паднал пороен дъжд (43 л/кв.м) който е нанесъл щети на обекти от инфраструктурата на Лом. Наводнени са мазета на жилищни сгради и улични платна на улици "Славянска", "Пристанищна" и "Аспарух". Нанесени са поражения и на улици "Цар Петър" и "Димитър Ангелов" по които се изграждат нови канализации. Изровена е настилка на улици от стръмната част на Лом. Възникнали са и аварии в електрозахранването.

Без електрозахранване са останали и три селища в община Полски Тръмбеш. Екипи от фирма "Електроразпределение" са възстановили електрозахранването.

Наводнени са и 4 мазета в село Козловец от същата община. Предприети са мерки за отводняването им.