Бургазлии нарочно не купуват билети за паметника на Георги Калоянчев?
Бургазлии нарочно не купуват билети за паметника на Георги Калоянчев? / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Бургазлии нарочно не си купуват билети за благотворителното представление „Диагноза: Едит Пиаф”, което ще се играе на 24 септември в града. Приходите от него са определени за построяване на паметник на Георги Калоянчев.

Изводът е на Борислав Чакринов, директор на бургаския Драматичен театър „Адриана Будевска”.

Всички актьори, начело с обичаната певица Тони Димитрова, ще играят без хонорар, а цялата печалба от постановката ще бъде заделена за построяването на паметник на обичания актьор.

Чакринов изяви силно учудване, че пиесата, към която публиката е показала най-голям интерес през изминалия сезон, играна десетки пъти пред препълнен салон и правостоящи, в момента е тотално игнорирана от любителите на театъра. Той си обяснява факта с многобройните публикации в медийното пространство и интернет, изпълнени с негативни коментари по въпроса.

Някои от тях третират превратно сумите, нужни за всички стадии на изграждане на паметника на Калоянчев - хонорар на художника Георги Чапкънов-Чапа, изготвяне на предварителен макет, отливане на самия монумент и поставянето му пред Летния театър. Други откровено се обявяват против външния вид на бронзовия образ и заявяват, че е некадърно направен.