Бургазлии гласуват за петролопровода
Бургазлии гласуват за петролопровода / netinfo

Започна местният референдум в Бургас за петролопровода Бургас - Александруполис. Въпросът, на който гражданите на общината могат да отговарят е: "Одобрявате ли изграждането на петролопровода Бургас - Александруполис, с трасе на тръбопровода и с инсталации, разположени на територията на община Бургас?".

Според действащия Закон за допитване до народа, референдумът ще бъде легитимен, ако участват 50 на сто плюс 1 от гласоподавателите. Пак според този закон има две отделни бюлетини – едната – с отговор „ДА”, а другата – с „НЕ”. За нуждите на референдума в Бургас са отпечатани общо 400 000 бюлетини.

Всички 283 избирателни секции започнаха работа в 6 ч. На места между 6 и 6,15 ч имаше проблеми в кворума на секционните избирателни комисии, които бързо бяха решени, обяви за Дарик секретарят на Общинската избирателна комисия Светла Каменова.

Изборният ден ще продължи ди 19 ч. В референдума имат право да гласуват 188784 избиратели, навършили 18 години и с адресна регистрация на територията на общината.

Други новини от Бургас