Бургаската полиция разби печатница за фалшиви пари
Бургаската полиция разби печатница за фалшиви пари / снимка: DarikNews.bg, архив
Бургаската полиция разби печатница за фалшиви пари
71800
Бургаската полиция разби печатница за фалшиви пари
  • Бургаската полиция разби печатница за фалшиви пари

Служители от „Противодействие на икономическата престъпност” от Несебър, „Икономическа полиция”-Бургас и „Специализирани полицейски сили” от Бургас ликвидираха печатница за фалшиви пари в село Черни връх. В момент на изработка на неистински банкноти е арестуван криминално проявен мъж

В къща в Черни връх, община Камено, атакуващите полицаи открили компютърна конфигурация и принтер-скенер, с който били правени фалшиви десетолевки. В момента на изготвяне е задържан 50-годишният Димитър Георгиев от Бургас, който веднъж е осъждан за фалшификация на пари, изтърпял присъда в местния затвор и освободен през януари тази година.

Повдигнато му е обвинение и е задържан под стража. Установено, е че Георгиев използвал няколко души за разпространители на „готовата продукция”. В момента на удара били открити 70 заготовки за купюри от по 10 лева. Целта на фалшификатора била неистинските банкноти да бъдат използвани в суетнята около търговията с животни по Великденските празници.

Димитър Георгиев произвеждал по 10 и 20 лева, тъй като това не би усъмнило силно някого при сключване на сделка. Парите били сканирани и впоследствие към тях бил добавян цигарен бандерол за симулация на разноцвеноста на лентата в средата. Те обаче не разполагали с воден печат и с характерните релефни очертания.

Новини от Бургас