Бум на партии в Габровска област
Бум на партии в Габровска област / netinfo

78 партии, коалиции и инициативни комитети са регистрирани в четирите общински избирателни комисии на Габровска област.

26 са партиите, които ще се състезават за кметското място в Габрово. За избор на общински съветници са регистрирани 34 структури.

20 партии са регистрирани в Севлиево за участие на кметските избори през октомври, съобщават от общинската избирателна комисия. Четири са регистрираните коалиции, които ще излъчат кандидати за кмет на града, общински съветници и кметствата. 12 са регистрираните инициативни комитета, като два от тях ще участват в изборите за общински съветници и един за кмет на Севлиево.

В Дряново за избор на кмет на общината са регистрирани 15 партии, шест коалиции и три инициативни комитета. В Трявна за избор на общински съветници са регистрирани 17 партии, коалиции и инициативни комитети. За избор на кмет на общината са регистрирани 13 партии и инициативни комитета.

Коалиция с името ГЕРГ е регистрирана в Габрово. Наименованието на структурата е “Габровци за европейско развитие на Габрово”. Като членове на коалицията влизат политическа партия Либерален алианс и Национално движение за свобода и демокрация. Като представител на коалицията е посечен габровецът Цветан Цонев. Въпреки почти идентичното име с партия Герб, регистрацията на коалицията е законна, коментират от общинската избирателна комисия.

Други новини от Габрово