БСП започва разяснителна кампания за решенията в Катарино
БСП започва разяснителна кампания за решенията в Катарино / netinfo
БСП започва разяснителна кампания на решенията на управляващата коалиция от Катарино с акцент социалната политика, стана ясно след заседанието на ИБ на партията. Намерението на социалистите е в следващия месец и половина да бъде направен своеобразен отчет на управлението.

Чрез срещи по места ще бъдат съставяни работни групи от членове на Висшия съвет на БСП, представители на социалистите в изпълнителната власт, които от следващата седмица ще обиколят областните градове като Варна и Велико Търново, а в област Кърджали ще бъдат посетени всички по-големи градове. Идеята е да има среща с различни професионални групи, социални работници, учители, лекари, медицински персонал.

Иначе социалистите ще изслушат тази вечер на заседание на парламентарната си група вицепремиера Меглена Плугчиева за конкретните мерки, които ще се вземат, за да се отговори на последните критики на Брюксел, включително и персонални промени. Ще бъде обсъден въпросът за създаването на изпълнителна агенция, която да подпомага дейността й в областта на еврофондове.