/ БГНЕС
Националният съвет на БСП ще проведе заседание в централата на „Позитано”, което ще постави началото на подготовката на партията за изборите.

На заседанието се очаква да бъдат утвърдени структурата и състава на Националния предизборен щаб на БСП.

Предвижда се Националният съвет да приеме редица решения във връзка с предсрочния вот на 2 октомври – по отношение на формулата и начина на участие на БСП в изборите за народни представители в 48-ия парламент, определяне на критериите и процедурите за издигане на кандидати на БСП, свикване на общинските и районните конференции на БСП за издигане и предлагане на кандидати, както и даване на мандат на председателя да подписва коалиционни споразумения.

В сряда Георги Свиленски коментира и дали се предвиждат наказания срещу членовете на Националния съвет на партията, които станаха министри в служебното правителство.

"Всеки член на Националния съвет трябва да бъде лидер в тази предизборна кампания. Въпросът е как като членове на МС ще участват така, че БСП да спечели изборите. Как в другото си амплоа те ще осигурят честността, прозрачността на изборите, когато са членове на ръководен орган партия", каза Свиленски и продължи: "Ако някой мисли, че Корнелия Нинова или някой се събира някъде и решава - това е внушение. Националният съвет решава. Аз искам поне двама министри да ми се включат в кампанията и да раздават листовки".