БСП ще събира пари за реконструкцията на Чинията чрез дарителски SMS-и
БСП ще събира пари за реконструкцията на Чинията чрез дарителски SMS-и / снимка: Sofia Photo Agency, архив
БСП събира с дарителски SMS-и пари за реконструкцията на Чинията
52060
БСП събира с дарителски SMS-и пари за реконструкцията на Чинията
  • БСП събира с дарителски SMS-и пари за реконструкцията на Чинията

Чрез дарителски SMS-и социалистите ще събират пари за реконструкцията на паметника на Бузлуджа. След серия скандали държавата прехвърли собствеността на Чинията на БСП.

В концепцията, разработвана от председателя на младежите в партията Явор Гечев, е заложено в сградата да се обособят няколко конферентни зали, исторически кът, а външният ринг на сградата да бъде превърнат във въртящо се кафене.

Пред Дарик Гечев обясни, че по време на обсъждането на концепцията никой от ръководството на партията не е бил против нея и сега е сформирана комисия, която да дооформи идеята.

На този етап не е ясно какви средства ще са нужни за реконструкцията. Според Явор Гечев най-вероятно БСП ще може да финансира част от проекта, а останали пари ще бъдат набирани чрез дарителски кампании като например всеки ще може да изпраща SMS в подкрепа на проекта.

През следващата година социалистите предвиждат да обезопасят покрива и входовете, а при добро стечение на обстоятелствата, очакват проектът да се реализира до 5-6 години.