БСП се обяви срещу реформите в структурите на НАП
БСП се обяви срещу реформите в структурите на НАП / netinfo

Незабавно да бъдат спрени всякакъв тип действия, свързани с реформите в структурите на Националната агенция за приходите и да се обсъдят мотивите за този ход от страна на НАП. Това поиска председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков.

След заседанието на групата Миков уточни, че в левицата този въпрос е бил обсъден с голяма тревога, заради рисковете за приходната част на бюджета през първата година от европейското ни членство.

Заради отсъствието си от страната, министърът на финансите Пламен Орешарски и изпълнителният директор на НАП Мария Мургина не дойдоха на заседанието на ПГ на Коалиция за България, където са били поканени.

Тревожно е, че в първата година от европейското членство на България, когато структурите на НАП трябва да функционират за осигуряването на добри приходи в бюджета на държавата, са започнати действия, които могат да доведат до точно обратното – до намаляване на приходите и демотивация на служителите, коментира Михаил Миков.

Миков не посочи в детайли срещу кои точно действия на НАП се обявяват в левицата, но каза, че се извършват действия, които най-малкото трябва да бъдат много сериозно анализирани, защото се обсъждали формули за централизация на процеса.

Според левицата трябва да има сериозно експертно обсъждане с анализ на фактите, както и да има публично обсъждане. Защото това в момента се върши на тъмно, в рамките на НАП, коментира председателят на групата на левицата.