БСП - Пловдив последва СДС - София за бордовете
БСП - Пловдив последва СДС - София за бордовете / netinfo

Всички членове на директорски бордове на общинските фирми в Пловдив да се назначават след конкурс, ще предложи на следващата сесия на Общинския съвет левицата. Това съобщи председателят на нейната група Николай Радев. Той заяви, че е възможно БСП да оттегли проекта „Иван Странджев” от борда на фирмата, която стопанисва осветлението на града - “Обелос”, но подчерта, че и до момента той не е получавал заплата там.

Новоизбраното постоянно ръководство на СДС ще обсъди позицията си, коментира общинският лидер на сините Николай Караиванов . Според него в бордовете на тукашните общински фирми няма немотивирани партийни назначения, които да налагат сините в Пловдив да последват примера на столичните си колеги. Съпартийци на Караиванов признаха, че съвсем скоро СДС ще оттегли Димитър Калайджиев от Съвета на директорите на “Общинска охрана”. Причината обаче е, че наскоро той е напуснал СДС.

Единствено от ВМРО бяха откровени, че няма да подкрепят предложение за назначения в бордовете след конкурс. Според председателя на групата Камен Шишманов това ще бъде лицемерно, тъй като изборът отново ще бъде правен с политически мотиви, а условията на конкурсите ще обслужват отделни активисти. В интервю за Дарик Шишманов отрече, че педагогическата квалификация на Георги Шопов не е подходяща за “Общинска охрана”, в чийто борд участва. Според шефа на съветниците от ВМРО “не тясната специалност, а педагогическия подход към хората и методическата подготовка за организиране на човешкия ресурс” са важни за поста.