БСП определи напускащия партията Страхил Ангелов като единак
БСП определи напускащия партията Страхил Ангелов като единак / снимка: БГНЕС, архив

Бившият депутат от БСП Страхил Ангелов сподели, че мотивът му да напусне партията е голямо разочарование, натрупано през годините. От БСП пък обясниха по повод неговото решение, че партията има нужда от единство, а не от "единаци".

Ангелов не е разговарял със Сергей Станишев за решението си и в партията „никой с никой не разговаря", каза той пред националното радио. Бившият депутат е категоричен, че лявото няма да умре и според него в България ще се появи алтернатива на БСП.

С действията си Страхил Ангелов показа, че не желае да се съобразява с другарите си, с правилата и решенията в партията, заявяват от БСП. Оттам допълват, че в партията се влиза и излиза по собствено желание и по тази причина той има пълното право да напусне.

Очевидно вижданията и намеренията на Страхил Ангелов не кореспондират с правилата в организацията ни и той има пълното право да продължи пътя си извън БСП, посочват съпартийците на Ангелов.

Те подчертават, че поведението му след заседанието на районния партиен съвет "Витоша" на 29 май 2015 г., на което той заяви, че подава оставка като заместник-председател, е най-малкото неприемливо за тях. До момента официално, но устно, а не писмено, напускане на партията са заявили трима членове от район "Витоша" - Страхил Ангелов (заместник-председател на район "Витоша" и бивш депутат от БСП), Искра Нейчева (председател на район "Витоша"), която е негова братовчедка, и Божидар Петров, председател на младежкото обединение на район "Витоша".

От партийната организация в район Витоша очакват тримата да заявят волята си писмено, а молбата Искра Нейчева ще бъде разгледана на конференцията на район "Витоша" на 20 юни. Тогава ще бъде избран и нов районен председател. До момента са обсъдени няколко варианта от представителите на районния партиен съвет "Витоша".