БСП няма да подкрепи с подписи ДПС за вот на недоверие към кабинета
БСП няма да подкрепи с подписи ДПС за вот на недоверие към кабинета / снимка: БГНЕС

Социалистите няма да дадат подписи на ДПС при събирането на нужния минимум от 48 подписа за внасяне на вот на недоверие. От движението искат да внесат такъв заради здравния министър Петър Москов.

Парламентарната група на „БСП-лява България" с консенсус е подкрепила решението на своето ръководство да не даде подкрепа с подписи за внасяне на вот на недоверие, каза Атанас Мерджанов.

По думите му в изложените мотиви за искане на вота се съдържат достатъчно „справедливи оценки за недопустимия език" на министър Москов. Едновременно с това обаче според социалистите мотивите съвсем не са достатъчни за искане на вот по цялостната политика на здравното министерство.

„Смятаме, че това е същественото и БСП има своите основателни изисквания за политиката на всеки министър и ще бъдем достатъчно стриктни в това. И не на последно място искам да подкрепя решението на парламентарната група, че езикът на министър Москов наистина е недопустим, граничи с внасяне на омраза в българското общество и БСП и ПГ на БСП лява България категорично ще се противопоставя на подобни изявления", коментира социалистът.