БСП няма да допусне ГЕРБ да „мутризира държавата
БСП няма да допусне ГЕРБ да „мутризира държавата / cнимкa: Sofia Photo Agency

БСП няма да допусне партията на Бойко Борисов ГЕРБ да управлява страната. Това увери свои съпартийци премиерът Сергей Станишев. По думите на министър-председателя ГЕРБ е в състояние да „мутризира" целия обществен живот. Станишев смята още, че ръководената от него партия може да се пребори и за следващ мандат.

Според Сергей Станишев БСП я очаква тежка предизборна кампания. Битката с политическите опоненти ще бъде жестока, смята премиерът: „Трябва много ясно да кажем: Не се страхуваме от ГЕРБ. Не се страхуваме от Бойко Борисов. Няма да допуснем страната да бъде управлявана от партия, която ще мутризира целия обществен живот. Митовете си отиват, балоните – спихват", каза Станишев по време на отчетно-изборна конференция на районната организация на БСП – Възраждане.

„Ние сме отговорната партия, която знае как да управлява, да решава проблемите", добави министър-председателят. Сред успехите на сегашното управление Станишев посочи добрата социална политика на правителството. По думите на премиера тазгодишната коледна пенсия ще е най-високата давана на българските пенсионери от началото на прехода.

„Какво сме направили и за икономическия растеж. Такива темпове на икономическо развитие в България не е имало в годините на прехода. И такъв обем инвестиции в страната, само чуждестранните са 15 млрд. евро, не е имало за всички предишни години взети заедно", допълни Сергей Станишев.

Той препоръча още по време на предстоящия 47-ми конгрес на БСП делегатите му да обсъдят план за нова програма на партията. Сегашната е от 1994 година и според него вече е остаряла.