БСП
БСП / БТА
БСП настоя вътрешният министър Валентин Радев да отиде в парламента, за да даде информация пред народните представители относно убийството в Ботевград, предаде БГНЕС.

Късно снощи в центъра на Ботевград бе убит Владимир Пелов, един от избягалите затворници от Централния софийски затвор в началото на април, който до този момент бе в неизвестност.

ОБЗОР: Затворникът беглец Владимир Пелов бе убит в Ботевград

Предложението за изслушване бе аргументирано от народния представител Иван Иванов. „Какво се случва? Как работи МВР? Как се полагат усилия за спиране на престъпността в България? Най-вече трябва да разберем как се стигна до този кървав инцидент снощи в центъра на Ботевград. Това нещо не може да продължава, а полицията мълчи безучастно“, заяви той от парламентарната трибуна.
 
Пелов и мъжът, който го застреля, били близки?

Пелов бе убит при престрелка с 40-годишния криминално проявен Марио Панчев по прякор Големия. Мотивите за престрелката са неизвестни, като сред появилите се непотвърдени версии са стара вражда заради жена и твърдението, че Пелов искал да убие Панчев заради съмнения, че помага за издирването му.