БСП: Краваров да си ходи, нарушил е закона
БСП: Краваров да си ходи, нарушил е закона / netinfo

Ръководството на изпълнителното бюро на БСП аргументира поисканата оставка на кмета на Банско Александър Краваров с нарушение на закона за местното самоуправление, според който изпълнителите на местната власт не могат да участват в бордове на търговски дружества. Поводът за поисканата оставка е установеното участие на Краваров в управлението на „Топлофикация”.

Сергей Станишев е заявил искането за оставката на Александър Краваров в ролята си на лидер на БСП, обясни Валентина Богданова, член на изпълнителното бюро на партията и добави:

Фактът е налице и аз мисля, че той е по-укорим отколкото искането за оставка на г-н Краваров. Той дължи публично обяснение за това, че по-късно е станала промяната в регистъра.

Според говорителя на изпълнителното бюро Ангел Найденов същата логика може да се следва и при участието на заместник-министри в търговски дружества, какъвто е случаят със заместник-външния министър Феим Чаушев.

Независимо от позицията и поста, който заема, при установяване на нарушения, независимо дали става дума за неверни данни в декларации или закононарушения, подходът ще бъде един и същ, каза още Найденов.

Ръководството на изпълнителното бюро определи като неоснователно искането на ДСБ за оставка на вътрешния министър Румен Петков по повод арестувания заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов.