БСП и „Атака” готвят създаването на нова парламентарна група
БСП и „Атака” готвят създаването на нова парламентарна група / снимка: БГНЕС
БСП и „Атака” готвят създаването на нова парламентарна група
64545
БСП и „Атака” готвят създаването на нова парламентарна група
  • БСП и „Атака” готвят създаването на нова парламентарна група

БСП и „Атака” готвят създаването на нова парламентарна група. Прогнозата направи зам.-председателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев.

„От сега трябва да ви кажа, че се гласи нова парламентарна група с известен брой депутати от „Атака” и депутати от БСП, която ще направи нова парламентарна група, за да може „Атака” вече да е „истинска опозиция”, а пък БСП да не бъде упреквана в Европа, че националистите я подкрепят”, обясни Велчев.

От партията обвиниха депутатите от БСП и ДПС, че гласуват с чужди карти.

„Много малко време ни трябваше, за да станем свидетели всички на най-позорното нещо в българския парламент - гласуването с чужди карти. Тъй като кворумът е много висок - 99 човека, колегите от т.нар. управление ще имат доста проблеми. Видя се горе от балкона, че има хора, които гласуват с чужди карти”, каза Велчев.

„Не случайно се бави биометрията (бел.ред. която е задължителна при изработването на постоянни карти на депутатите) и се чуват гласове, че това би било нарушение на човешки права, ако се използва биометрия. Но същите тези хора, които говорят за нарушение на човешки права, според мен имат международни паспорти и интересно как приемат да им се нарушават човешките права като пътуват в чужбина”, изтъкна още зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.