Британци протестират в Банско за имотни измами
Британци протестират в Банско за имотни измами / снимкa: Дарик - Благоевград

Англичани, ощетени с милиони евро от сделки с лукс апартаменти в Банско, протестират днес в курортния град.

Десетки британци платили значителни парични суми за семейни жилища в комплекс "Четири сезона" преди две години, но все още не са влезли във владение, тъй като се оказало, че те били продадени на трети лица. Излъганите не са успели да си върнат и инвестираните средства.

Британците обвиняват българската фирма за недвижими имоти "Зеком" и нейния директор Роман Романов, които излъгали не само тях, но и фирмата посредник в сделката "Рокарч естейтс", базирана в Лондон.

В ранния следобед днес чужденците излизат на мирен протест пред комплекс "Четири сезона", където на "зелено" са закупили 70 апартамента, но все още не могат да припарят до имотите си.

Проблемът с хотелския комплекс в Банско е заради това, че собствениците, вече бивши съдружници - Надя Събева и Ренета Качъшка са в съдебна битка. Надя Събева изтъргувала с партньора си Роман Романов 70 процента от жилищната площ, без да уведомят Качъшка, като подправили дружествени документи и поставили фалшиви подписи върху тях от нейно име. По случая се води наказателно и гражданско производство в Районен съд - Разлог и в Окръжния съд в Благоевград, каза за Дарик един от адвокатите на Ренета Качъшка, Борис Борисов.

Качъшка, която в момента живее в Лондон, е измамена от бившите си съдружници в "Четири сезона" с над 1 400 000 евро. Тя води дела за анулиране на извършените от Надя Събева сделки и настоява пред магистратите те да бъдат обявени за недействителни.

Пред прокуратурата Качишка твърди, че съдружниците й Надя Събева и Роман Романов са източили от фирмените банкови сметки голямата парична сума, ползвайки неистински документи, като са фалшифицирали подписа й.

Адвокатът на измамената Ренета Качъшка заяви, че с фалшифицирани подписи при издаването на нотариален акт Надя Събева и Роман Романов са продали на друга своя фирма луксозните апартаменти в хотел "Четири сезона".