Братът на Клюна остава в ареста
Братът на Клюна остава в ареста / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Софийският апелативен съд остави в ареста брата на Антон Милтенов – Клюна, Камен. Той е обвинен в опит за предумишлено убийство на трима души, за което може да получи повече от 10 години затвор.

Според адвокат Румяна Тодорова Камен Милтенов е бил потърпевшият, действал е в ситуация на самозащита. Съгласно трите медицински експертизи по случая пострадалите са претърпели леки телесни повреди, като няма засегнати жизненоважни

органи. Защитата допълни, че братът на Клюна е бил сериозно провокиран и няма опасност той да се укрие или да извърши повторно престъпление.

От своя страна прокуратурата поиска Милтенов да оставане в ареста, като определи действията му като тежко умишлено престъпление, за което се предвижда не по-малко от 10 години затвор.

Съдът счете, че събраните досега доказателства не оправдават подсъдимия. Според магистратите няма риск Милтенов да се укрие, но има опасност той да извърши друго престъпно деяние.

На 15 март Камен Милтенов бе задържан след сбиване и скандал в столичното заведение „Лилия”. Тогава той наръга трима души с нож, след като от персонала са отказали да обслужат него и компанията му.

На 18 март Софийски градски съд наложи на Милтенов най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.