Истински екшън край язовир Батак. Бракониери влачиха с джип държавен инспектор, който се опита да ги залови. Прокуратурата в Пазарджик разследва случая, съобщи NOVA.
 
Миналата сряда извършвахме проверка по вода и по суша с още двама колеги. Влязохме със служебната лодка, насочваме се към заливите, виждаме, че има много рибари и колегите ме оставиха да се приближа до тях. Извадих си една въдица и аз, за да ги наблюдавам с какво извършват риболова. Стигнах до хора, които ловяха риба с огромна тройка. Когато извадиха въдиците, видях че на четирите въдици има огромни парашути около 2 метра. Това са т.нар. „мрежести уреди”, които са забранени. Тогава установих, че има нарушение, разказа нападнатият инспектор Стоян Любомиров.
 
„Обадих се на колегите. Когато им се представих и те видяха, че към нас идва служебната лодка, те ме нападнаха със стойката за въдиците, която е остра”, допълни Любомиров.
 
Същият инспектор е нападнат втори път – в същия ден, но от други нарушители.
 
Нападателите били засечени да ловят незаконно риба и раци. И в този случай инспекторът се легитимирал, но бракониерите тръгнали срещу него с джип. Той успял да се хване на една от вратите, но когато видял, че може да попадне под гумите на колата, се пуснал.
 
От язовира са извадени 102 коша за раци и 150 метра мрежа, пълна с риба. Раците и рибата са върнати във водата.
nova.bg