Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната академия на младежката организация на партията в Пловдив.

Борисов каза, че трябва да бъде направено така, че да има правителство след следващите избори и, ако другите колеги са отговорни, и за тях изборите трябва да са последни.
На въпрос на журналисти какво означава това, той отговори:

„Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация“.

Радев: Очаквам МВР да преостъпи фургони от бежански центрове в помощ на пострадалите

Той се обърна към политиците от другите партии да не преминават червената линия на езика.

Борисов коментира и темата с пожарите.

"Няма държава, която да се справи с човешката глупост. Най-добрите машини, които вървят в Европа, вървят и тука. По време на нашето управление подменихме основно техниката, която върви в пожарната. Но как можеш да ограничиш човешката глупост", коментира той.

Политиците трябва да си мерят думите, като се изказват за тези професии, особено ако не знаят за какво става въпрос, призова той.

По думите му щетите са за милиони. "Този, който хвърля фаса от колата и после с часове магистралата стои затворена. Той трябва да получи присъда, може и условна. Какво общо има министъра с пожарната? Там трябва мъжество и техника. Къде е превенцията", попита още той и призова да се използват всички налични вертолети "Кугър", които да се приспособят.

Борисов освен това поздрави пожарникарите на професионалния им празник днес.

Бойко Борисов оглави Комисията по външна политика и в 50-ото Народно събрание

„Много ясно е нашият път е в дясно, консерватизъм и християнство. Това, което са традициите на ГЕРБ“, каза още Борисов по време на форума на младежи ГЕРБ, който се провежда в Пловдив.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня