/ БГНЕС
Много съм огорчен от нашите приятели, каза лидерът на ГЕРБ на националната среща
Премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ остро критикува решението на градската десницата да подкрепи Мая Манолова за кмет на София. На националната среща на ГЕРБ той критикува ръководството на Демократична България и се усъмни в ценностите, които изповядва.

"Много съм огорчен от нашите приятели, но трябва да спрем да ги наричаме десница. Това са децата, внуците на червената номенклатура", отсече Борисов.

Премиерът отбеляза, че в някои градове със СДС са успели да излязат с общи кандидати, а в други – не.

"Но когато става въпрос за антикомунизма, демокрацията, няма какво въобще да се замисляме", категоричен бе той.

Бойко Борисов
БГНЕС


Бойко Борисов
БГНЕС


"Искат да говорим за корпоративен вот, не ни е минал срокът за Костинброд. Като ми покажат автобуса с двойното дъно, който е возил бюлетини и манипулацията чудовищната, те ли са демократи, бе. Те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов. Искаш ли да ти кажа, Росене, защо? Това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия, която е била. Сега с нейните сателити работят", обърна се Борисов към Плевнелиев, който присъства на националната среща и също разкритикува Демократична България.

Бойко Борисов
БГНЕС


"Кога се озлобиха най-много? Озлобиха се, когато въпреки цялото усилие на служебното правителство, и почти купихме Грипените, ние дадохме геостратегическото направление на България с купуването на новите F-16, с които ставаме не само сила, почват да ни броят по друг начин в НАТО. Станаха още по-яростни, когато започнахме интеконектора с втечнен газ с Гърция, както и Балкански поток. Е, тогава ептен се озлобиха, защото не са актуални. Не си сдържаха нервите, когато службите хванаха за шпионаж един по един. Това ги разкри и те си отидоха при Мая. Защо не ни подкрепиха поне сега, с кое ви хареса Мая повече. Фандъкова да не е мутра, диктатор?", запита Борисов

Бойко Борисов
БГНЕС


Той посочи и че със СДС имат различия, но "принципът на синия цвят ги задължава да бъдат заедно". "Да подкрепиш срещу десните партии опонента си и то такъв, който водеше срещу белия автобус, защитаваше Орешарски... Дотам ли паднахте? Аз като се почувствам виновен, давам оставка и се скривам, и ако не ме върне народът, си седя у нас. Защо ви дразни, че сме евроатлантическа партия, съюз, кой ги дразни толкова, че да предпочетат другите", попита още премиерът и лидер на ГЕРБ.

Бойко Борисов
БГНЕС

Премиерът подчерта и че е направил националната среща, за да покаже нагледно как изглежда "пропуканият ГЕРБ", както го наричат неговите опоненти. "По техните думи, ако излезем сега навън, това ще е голям протест", пошегува се той, визирайки големия брой избрани кметове от партията в страната, които бяха заедно с него на сцената.

"Провокиран бях, че използвайки случаите, в които се събираме, аз ви се карам. И тези отсреща почват да си мислят, че са алтернатива. Ако им направим нови избори, какво ще направят с нашите 800 000 гласа, срещу техните 400 000?", попита риторично Борисов. Той обаче бе категоричен, че този път няма да се кара и да предупреждава, но даде заръки новите кметове да подобрят качеството на работата си и да покажат отношение.

"Като видиш една хартийка, ще се наведеш да я вземеш. Като видиш паднало дърво, ще го метнеш на гръб. Като има опасна шахта, ти застани до нея, докато не я сменят. Да видят хората, че милеете за това", поръча Борисов.

ГЕРБ
БГНЕС

Той отговори задочно и на обвиненията на Корнелия Нинова, че кандидати на червените са били репресирани след местните избори. "Моля Корнелия Нинова да ми изпрати лично репресираните хора, за които говори. Ако се окаже, че е вярно, във вторник лично ще им се извиня, и който си го е позволил, просто ще види реакцията", заключи премиерът.

Борисов: В чистотата в София работят само роми – метат като пчелички“

Ромите имало защо да гласуват за ГЕРБ, но все пак повече харесвали Радев, пресметна Борисов.

Премиерът Бойко Борисов отговори на критиките на опозицията, че ГЕРБ е спечелила изборите с ромски гласове, като настоя, че ромите имат защо да гласуват за неговата партия. Въпреки това обаче се позова на статистиката, която сочела, че все пак на президентските избори Румен Радев се е ползвал с повече подкрепа от страна на ромите.

„Те могат само да манипулират. Казаха, че циганите много обичали Бойко. Имат право да го обичат. Те скачат и викат, защото им вкарахме 50 хил. деца да учат, а не да се учат да крадат. Осигуряваме и работни места“, настоя той.

Бойко Борисов
БГНЕС

„За София – дайте да си говорим с тези високо интелигентните. Ако не са ромите, кой ще ни чисти? В "Чистота" в София работят само роми - метат като пчелички, работят, работят. И в гробищните паркове. В мръсните работи са само те. Но ние сме осигурили децата им да бъдат толкова образовани, колкото и нашите, и да си изкарват с честен труд парите. Затова считам, че имаме право да гласуват повече за нас“, продължи Борисов.

Въпреки всичко обаче данните показвали друго.Тук съм извадил за София, Пазарджик, Пловдив, Монтана, Враца как са гласували на президентските избори. Оказва се, че Радев го обичат повече! Радев има 40 915 гласа, за нашата Цецка тогава са 19 532. Два пъти повече са го обичали“, пресметна премиерът.

Борисов похвали местните структури на редица градове за изборното представяне и специално акцентира на работата на бившия депутат Делян Добрев.

"Някак услужливо слушах една седмица  само за Благоевград и Русе, все едно няма градове като Сливен, Стара Загора, Котел, Казанлък, Хасково... Ами, нали само преди 3 месеца от Хасково тръгваше промяната?! Не помните ли в Хасково какво чудо беше? Но гражадните как ни отговориха - на първи тур още победа! И на Делян Добрев ще му кажа, че по-добра реабилитация от тази няма!"