Жалко е, че за шест месеца тези счупиха държавата и сринаха всичко. И сега желаещи да управляват няма. Всичко е толкова тъжно, че само смехът може да ни спаси. Този цитат от Радой Ралин използва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, за да опише политическата обстановка в страната. Коментарът му дойде от Димитровград минути след решението на БСП да върне неизпълнен мандата за съставяне на правителство.

От думите му стана ясно, че е краен песимист за бъдещето. "Вече решение няма. Дълговете са на тавана, а на служебното правителство поне 5 млрд. лева ще му трябват до края на годината. Забравихме за Еврозона, а хърватите влязоха. Тези провалиха всичко - гориво, ток. Крадат най-безскрупулно от газа - по 120-130 млн. на месец крадат", заяви още Борисов.

Отиваме на избори: БСП връща утре неизпълнен мандата за правителство

Бойко Борисов смята, че сегашната конфигурация в парламента няма да се повтори на предсрочните избори. "Хората прогледнаха от този шок и ужас, който изживяват", убеден е лидерът на ГЕРБ. "Трябва да сме първа политическа сила, за да застанем здраво и върнем малко добрината, толерантността и да се опитаме да обединим народа".

Той заяви, че партията ще работи с онези, "които класира народа". "Ние с БСП не можем. С ДПС сме казали, че няма да управляваме. Аз мога да работя с всеки, който спазва девиза на Народното събрание "Съединението прави силата". Мисля, че шамарите, които народа им удари, кражбите и личното им облагодетелстване от власт тепърва ще излизат наяве", коментира Бойко Борисов по адрес на отиващото си правителство.

Tой напомни, че Корнелия Нинова два пъти си е подавала оставката като лидер на БСП заради изборни загуби. "Не е нормално при това положение да управляващ цяла държава. За правова държава в България вече не може да се говори след тази година и половина - не се спазват нито Конституцията, нито законите. Вчера правят обществено обсъждане на нещо, което вече са приели в парламента - все едно правиш годеж след сватбата. Кое е чудното, че партията, провалила се на изборите, се оказва, че ще прави правителство?", запита Борисов.

Тошко Йорданов: БСП говорят глупости, сега да си сърбат попарата

"Толкова е тъжно. За година и половина пътищата са в ужасяващо състояние, никакви ремонти, опасни са за хората. Заради пари се скараха и се сринаха. Слави Трифонов по неговия си начин така ги иронизира, че предложи да отидат да го арестуват, че е виновен за всичко. И те не отиват. ГЕРБ ни няма от повече от година, а кое чухте за справяне с корупцията? Точно обратното - оръжие, жито, контрабанда, разликата в тока - от 80 лв. при Борисов, днес е 1400 лв. Гориво 1,50, днес 3,70. Днес парламента отново посрами всички - те не допуснаха да влезе тавана на горивата, който е за всички хора", коментира още лидерът на ГЕРБ.