Борисов: Трафикът в петък беше тежък заради абитуриентите
Борисов: Трафикът в петък беше тежък заради абитуриентите / cнимкa: Sofia Photo Agency

„Съжалявам, че човек на такъв голям пост като министър Миков може да се изказва така безотговорно, още повече, че се ползваше с пълния комфорт от политическа партия ГЕРБ към МВР.” Това коментира кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Пропаганда” на Дарик по повод изказването на министър Михаил Миков относно задръстванията в столицата. „Петъчния ден беше ден на абитуриентските балове и когато дойдат баловете българинът реагира по един и същи начин всяка година – луксозни коли, спират, снимат се. Така, че трафикът в петък беше по-тежък заради тази причина”, заяви още той. „Всеки голям космополитен град има подобни проблеми с малките улици, много коли”, заяви кметът на София.

„В град, в който има вече над един милион регистрирани автомобили, би трябвало да казваш, че кметът трябва да може да се оправи с един бюджет на една община”, каза Борисов. По думите му са се набелязали мерки за създаване на общинска полиция, която да регулира бус-лентите, паркирането, тежките кръстовища в пиковите моменти и тя да е подчинена на кмета, както е в големите европейски градове.

„Ако ние имаме 500 милиона на година да правим нови пътища, в следващите 4-5 години София леко ще започне да излиза от кризата. Единственото, което искам, е да ни се върнат пари от бюджета така, както е било преди аз да стана кмет”, заяви столичният кмет.

На гражданите на София Бойко Борисов каза, че трябва да бъдат търпеливи, защото всички имат право да се борят за хляба си и бедността и мизерията в другите градове на страната довежда хората в София.

Когато ГЕРБ дойде на власт, в София ще има особена политика – Закон за София и гарантирано финансиране от държавата, категоричен бе кметът Борисов.

Целият разговор с кмета на София чуйте в прикачения звуков файл