Борисов: Спазихме обещанията си към хората с увреждания

Бойко Борисов в МС с майките от Системата ни убива
Бойко Борисов в МС с майките от Системата ни убива / БГНЕС
Правителството се фокусира върху реформата в ТЕЛК. "Ние спазихме обещанията си за осигуряването на допълнителен ресурс за по-добър живот на българите с увреждания. Продължаваме диалога по темата, а сега се фокусираме върху реформата в ТЕЛК", заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с майки на децата с увреждания, съобщават от правителствената пресслужба.
 
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на майките на деца с увреждания от Националната гражданска инициатива "Системата ни убива".
 
Водещ акцент в разговорите беше реформата в ТЕЛК с цел средствата за системата да отиват наистина за нуждаещите се българи, а чрез строг контрол да бъдат прекратени злоупотребите и течовете от пенсионно-осигурителната система. Той подчерта, че компетентните органи ще прилагат цялата строгост на закона при нарушаването му, защото това означава още повече финансови средства за реално нуждаещите се.

Премиерът Бойко Борисов и майките от Системата ни убива
БГНЕС

Изпълнението на Плана за действие по приемането на законодателство за хората с увреждания също бе тема на разговор. Чрез заложените в плана мерки държавата гарантира по-добра подкрепа, съобразена с индивидуалните потребности на българи в неравностойно положение.
 
В срещата участваха още министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
 
Майките от Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" връчиха на премиера Борисов писмо, в което му благодарят за спазения ангажимент да инициира проверки за документни престъпления, отнасящи се за инвалидни пенсии.
 
"Оставаме в готовност за съвместна работа по разрешаване на проблемите, касаещи правата на хората с увреждания и в частност неефективната и морално остаряла методика за ТЕЛК", отбелязаха още в писмото си майките.

Премиерът Бойко Борисов и майките от Системата ни убива
БГНЕС

БТА