Борисов ще ръководи едно от последните заседания на кабинета
Борисов ще ръководи едно от последните заседания на кабинета / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Правителството в оставка ще проведе редовното си заседание, което беше отлагано два пъти през седмицата, заради отсъствието на премиера Бойко Борисов, който в понеделник беше настанен в Правителствената болница с хипертонична криза.

Борисов беше изписан от болницата в четвъртък и се очаква днес той да ръководи едно от последните заседания на кабинета.

Министерският съвет ще разгледа промени в Наказателния кодекс, чрез които се въвеждат изискванията на европейска директива относно борбата с трафика на хора. В дневния ред на заседанието е включено и даването на разрешения за концесиониране на кариери за строителни материали и за допълнително споразумение по дадено вече разрешение за добив на оловно-цинкови руди от находището "Върба-Батанци".

Едноименното дружество стана известно преди година с това, че придоби фалиралата "Горубсо Мадан", като по този начин бяха изплатени възнагражденията на стачкуващите миньори и беше възобновен рудодобивът в района.

Във връзка с концесиите се очаква в Министерския съвет да пристигнат депутати от Атака, които още в сряда настояваха да присъстват на заседанието, заради подозрения за раздаване на концесии на природни богатства.