Борисов се запозна с осиновения от него орел
Борисов се запозна с осиновения от него орел / netinfo

Кметът на София Бойко Борисов се запозна на място в зоологическата градина с осиновения от него скален орел. Хищната птица всъщност е подаръкът за рождения ден на Борисов от директора на зоологическата градина д-р Иван Иванов. "Преди месец и половина на рождения ми ден докторът ме дари с осиновяване. Сега виждам какво ми е подарил и за какво животно трябва да се грижа", каза кметът на столицата. След като постоя пред клетката с орела, който беше кацнал на едно дърво и го гледа с любопитство, кметът му даде името Калин. "Нали имаше един такъв филм "Калин орелът". Ще се казва Калин", заключи столичният управник.

Директорът на зоопарка разказа на Борисов с подробности как скалният орел лови зайци и костенурки и подчерта, че птицата има много остър поглед. "Кметът, както орелът знае кога, как и точно къде да клъвне. Затова решихме да дарим г-н Борисов точно с това животно", обясни служителка от зоологическата градина. При отглеждането на орела кметът ще трябва да привежда пари за изхранването му.

На ден през летния сезон птицата яде по 700 гр. месо, а през зимата и по един килограм. По силата на правилата за осиновителите на животни в столичния зоопарк минималната сума на месец, която трябва да дават осиновителите е 30 лв. Преди да види летящия си питомец кметът откри ремонтираните три клетки на маймуните. Новият интериор на клетките е реализиран от студенти от националната художествена академия, които си направили с проекта дипломните работи. Кметът на София им даде специални грамоти в знак на благодарност.