Борисов се освобождава от хората с двубуквени имена
Борисов се освобождава от хората с двубуквени имена / netinfo

Кметът на София Бойко Борисов е уволнил началника на Столичния инспекторат Гален Ганчев. Неофициалната информация за решението на Борисов е некачествен и недостатъчен контрол от инспектората върху дейността на концесионера по чистотата.

По неофициална информация на Дарик в столичния инспекторат предстои ревизия, след която дейността му най-вероятно ще бъде подчинена на районните администрации.

По повод освобождаването на Гален Ганчев лидерът на столичните социалисти Румен Овчаров коментира пред Ива Капкова:

Приветствам действията на Бойко Борисов по отношение на столичния инспекторат. 375 души – ако някой може да каже какво точно вършеха, освен да изпълняват PR акциите на Бойко Борисов, за да показват как той се бори с корупцията тук и там, без да има обаче каквито и да било видими резултати. Очевидно са прекалено голям лукс за Столичната община.

Бих го приветствал и в още една посока - че започва да се освобождава от хората около себе си, които са с двубуквени имена – Г. Г., Ц. Ц. , Б. Б. и т.н. Добре е този процес да продължи, защото той ще освободи Бойко Борисов от някои връзки, които той продължава да има със знайни и незнайни структури.