Борисов: Продължавам да подкрепям Петър Москов
Борисов: Продължавам да подкрепям Петър Москов / БГНЕС
Борисов: Продължавам да подкрепям Петър Москов
85006
Борисов: Продължавам да подкрепям Петър Москов
Борисов: Продължавам да подкрепям Петър Москов
  • Борисов: Продължавам да подкрепям Петър Москов
  • Борисов: Продължавам да подкрепям Петър Москов

Препоръките на Конституционния съд (КС) ще бъдат изпълнени и неточностите в здравната реформа - коригирани. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, запитан дали след вчерашното решение на КС, с което проект за реформа в здравеопазването беше блокиран, той ще поиска оставката на ресорния министър. "Продължавам да подкрепям Петър Москов", заяви категорично Борисов.

Борисов коментира темата пред журналисти, след като свидетелства по делото срещу бившия премиер Сергей Станишев за изгубени секретни документи.

Москов: Ще прецизираме и внесем отново отменените текстове на здравната реформа

В коментар за исканата оставка на министър Петър Москов от опозицията, Борисов каза: "Има много да чакат."

"Сутринта се видяхме рано. Говорихме. Каза, че няма нищо тревожно", поясни той и добави, че не може да каже защо са допуснати неточностите в закона, но ще бъдат поправени. "Той е достатъчно грамотен човек, разбира от това, което прави и ако има някаква неточност, ще я поправят", категоричен беше Борисов и добави, че ще бъдат направени необходимите корекции в унисон с Конституционния съд.

Миков: Москов да си събира чуковете и да се изнася

Опозицията в парламента настоя за оставка на здравния министър Петър Москов, след като вчера основната част от реформата в здравеопазването падна в Конституционния съд.

Според опозицията това решение означава недвусмислен провал на здравната политика.

"Да си събира чуковете Москов и да се изнася. Друг човек да дойде и да прави това, което ГЕРБ трябва да направи в здравеопазването. Маса неща могат да се направят, за да стане то по-достъпно, сега е само бизнес", коментира лидерът на БСП Михаил Миков.

"Няма нормативен акт, издаден от министър Москов, който да не е атакуван, и един по един се отменят от съответните органи. Това коментира пред журналисти в парламента и депутатът Жельо Бойчев от "БСП лява България".

ДПС поиска оставката на Петър Москов

По повод на самото дело премиерът Бойко Борисов коментира, че се е опитал да помогне в показанията си на Сергей Станишев.

Борисов добави, че е обяснил пред съда, че с огромния оборот на документи, които влизат в Министерския съвет, може на всеки да се случи да пропусне нещо. Според Борисов в случая е проявена небрежност.