Борисов: Премиерът е знаел за действията на Иван Иванов
Борисов: Премиерът е знаел за действията на Иван Иванов / netinfo
Информиран съм, че премиерът Сергей Станишев е знаел преди месеци за действията на заместник-директора на ГДБОП Иван Иванов. Така кметът на София Бойко Борисов коментира вчерашния арест на Иванов, който беше обвинен, че е предоставял класифицирана информация на хора, по които е работено в дирекцията. Столичният кмет заяви, че е време да се поиска оставката на правителството.

Коментарът ми е, че премиерът най-сетне трябва да се задейства и виждате зам.-министър с две имена, спрени фондове в три министерства, сега – този скандал в най-важното министерство за мен. Оставам с впечатлението, че държавата действително е на автопилот. Въпросът е защо, когато месеци наред нещо се е знаело, не се е взимало съответното адекватно решение.

След като аз месеци наред го знам, след като е докладвано по надлежен ред, не е вземано решение до ден днешен, аз считам, че премиерът трябва да се намеси. Досега не остана министерство, в което да не е искано оставка. Има ли смисъл опозицията всеки ден да иска оставката на даден министър? Държавата влиза в една спирала вече, в която се губи цялото обществено доверие в институциите. Правилното решение, което да вземе премиерът, е да отиде на предсрочни избори.