Борисов пред ПГ на ГЕРБ: Отвращават ме тези - ще умра, ако идвам в парламента
Борисов пред ПГ на ГЕРБ: Отвращават ме тези - ще умра, ако идвам в парламента / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Толкова ме отвращават вече, толкова ми е трудно да ги понеса тези хора, че ако ме задължите да го правя, аз ще идвам, но ще умра, ще ми изгорят бушоните. Това е казал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Парламентарната група на ГЕРБ на срещата вчера в Народното събрание, съобщава „24 часа".

Партията пусна записа от срещата в четири части в Youtube.

"Ние от ГЕРБ винаги сме държали да бъдем прозрачни пред обществото. Затова в четири части ви предлагам цялата среща днес с депутатите в Народното събрание", написа Борисов в коментар под четвъртата част.

На тази среща лидерът на ГЕРБ назначи още един зам.-председател на групата - Цецка Цачева. И пред депутатите, и пред медиите вчера Борисов обяви, че това не означава снемане на доверие от зам.-председателя Цветан Цветанов. Цветанов бил много зает с пътувания и разпити в прокуратурата.

Лидерът на ГЕРБ съветва депутатите си да са по-активни и да изобличават лъжите на БСП и ДПС. "Нямате никакво основание да се притеснявате, да се срамувате или да се плашите", казва Борисов пред депутатите от ГЕРБ.

След това бившият премиер се отдава на притчи и поучителни истории.

Една от тях гласи, че баща оставил две бележки на сина си - една за случая, в който е много нещастен и една, когато е много щастлив...отворил ги синът и на двете пишело "И това ще мине".

"Това е безценно време за ГЕРБ, когато бяхме млада партия, имаше много плява. Лесно беше преди 4 години, когато се знаеше, че ще бием", казва още лидерът на ГЕРБ.

В тази връзка разказва на депутатите си как се прави самурайски меч - стоманата се оставя в тиня или блато и каквото остане здраво - от него се прави мечът. А пък израелският политик Шимон Перес му разказал следната поучителна приказка: „Един влюбен пишел всеки ден по едно писмо на приятелката си и накрая тя се оженила за пощальона".