Борисов: Правителството извърши корупционна сделка със замени на гори
Борисов: Правителството извърши корупционна сделка със замени на гори / netinfo
Корупционна сделка за десетки милиони е извършена с разрешените от МС замени гори. Това каза кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той вижда умисъл във факта, че на 29 април са обнародвани промените в горския закон, а на 30 април кабинетът е разрешил заменките.

„Целта на премиера Станишев беше да се отнемат горите от ДПС и преди изборите да бъдат разпределени на определени хора, които после да се отблагодарят на БСП или да участват в черна кампания срещу ГЕРБ”, допълни Борисов. Тези действия на правителството според него са тест за вицепремиерът и министър за европейските фондове Меглена Плугчиева, с която ще се срещне утре по думите му. 

„На 29 се сменя законът, на 30-ти се правят заменките. Забележете къде – първа линия на курортите Обзор, Бяла, Балчик, Бургаско, Несебър, Боровец, за гори във вътрешността на страната – над 3000 декара. Средно сложете по 50 евро разлика на квадратен метър. За десетки милиони корупционна сделка. Целият зор на Станишев и компания беше да вземат горите от ДПС, за да може преди изборите да разхвърлят на определени хора тези земи и през това време те да им го върнат с услуги по време на изборите или с финансиране на тази черна PR кампания, която са замислили да провеждат срещу нас. Това за мен е тестът на г-жа Плугчиева, на която въпросът за горите й е много ясен и ако тя смята, че гора в Боровец с 1300 декара терен е равносилна или правилно е заменена с тази в Своге, то аз смятам, че теста пред ЕС тя няма да го вземе”, каза Борисов.

Неформалният лидер на ГЕРБ и кмет на София допълни още, че нищо от обещанията на управляващите не се изпълнява и че коалицията лъже хората за заплати и пенсии, а в последните няколко месеца от мандата нещата няма как да се променят. За прекратяване на контрабандата с гориво бившият главен секретар на МВР предложи ДДС да се плаща още на границата.

Борисов коментира още, че председателят на Държавната агенция по национална сигурност Петко Сертов е издържал теста със сигнала, който кметът му връчи неотдавна срещу висш политик, но не уточни за кого е била предоставената информация. Неформалният лидер на ГЕРБ не коментира дали трябва да се отнеме имунитета на бившия вътрешен министър Румен Петков и препоръча службите да бъдат оставени да си вършат работата спокойно, защото с всекидневното им притискане се допускали грешки.