Борисов печели от раз, балотаж за районни кметства
Борисов печели от раз, балотаж за районни кметства / снимка: Sofia Photo Agency
В София при 83% обработени резултати печели Бойко Борисов с 52,86%. В Пловдив при 71% обработени секционни избирателни протоколи с 55,93% води кандидатът на ВМРО и ГЕРБ Славчо Атанасов. Във Варна при 93% преброени резултати с 53,6% печели досегашният кмет Кирил Йорданов.

В 35 районни кметства в София, Варна и Пловдив все още на се обработени изборните резултати на 100%, затова няма пълни данни. Данните за гласуването за районни кметове в трите града са обработени на малко над 80%.

В София вчера се гласуваше за 24 кмета на райони. Синият Алианс срещу ГЕРБ и БСП срещу ГЕРБ – така се очертават двете тенденции в софийските районни кметства. От столицата няма нито един район, обработен на 100%. При около 86,3% преброени протоколи за столичните райони част от резултатите са следните: в район „Подуяне” Нешка Робева отива на балотаж срещу Ева Митова от ГЕРБ. Единственият кмет, който има шанс да бъде избран още на първия тур за районен кмет, това е кандидатът на ГЕРБ за район „Искър” Йордан Томов. Той води с 56,93%.

В „Лозенец” Поля Станчева, която е кандидат на ГЕРБ, отива на балотаж срещу Прошко Прошков от Синия Алианс. В район „Средец” Георги Стефанов – кандидат на ГЕРБ, отива на балотаж срещу Маргарита Гутева от Синия Алианс. В „Красно село” Христо Апостолов от "Алианс за София" срещу Пламен Църноречки от ГЕРБ. В район „Възраждане” кандидатът на Синия Алианс Николай Спасов отива на балотаж срещу кандидатката на ГЕРБ Ева Сеизова, в район „Оборище” Пенка Арменкова от "Алианс за София" срещу Людмил Йорданов от ГЕРБ.

В район „Сердика” Йордан Димитров отива срещу Тодор Кръстев. В район „Слатина” Агоп Овагенян на Синия Алианс срещу Антоанета Апостолова на ГЕРБ, в район „Изгрев” Панайот Дончев от БСП срещу Кръстьо Кривов от ГЕРБ.

В район „Триадица” Людмил Андреев от "Алианс за София" срещу Евтим Евтимов на ГЕРБ, в „Красна Поляна” Стоян Пенев от "Алианс за София" срещу Иван Чакъров от ГЕРБ. Това са част от резултатите, които са излезли до момента.

В останалите райони резултатите са следните: район „Илинден” – кандидатът на ГЕРБ Румяна Дойчинова с 43% срещу кандидатът на Синия Алианс – Петър Тодоров с 18,39%. В район „Надежда” Димитър Димов на ГЕРБ с 47,38% срещу Цветанка Георгиева на БСП 18,33%. В район „Младост” Петко Дюлгеров от ГЕРБ с 38,04% срещу Ирена Атанасова на БСП с 20,83%. Район „Студентски” Димитър Дилчев на ГЕРБ с 40,80% срещу Венцислав Додоленски от инициативен комитет – това е досегашният кмет с 27,93%.

В район „Витоша” Боян Бояджиев, кандидат на ГЕРБ с 38,32% срещу Любен Петров от Синия Алианс с 24,09%. В район „Овча Купел” Пламен Йорданов на ГЕРБ с 44,98% срещу „Алианс за София” с Николай Манов с 11.94%. Район „Люлин” Венетка Серафимова – кандидатка на ГЕРБ с 42,91% срещу Живко Желев на БСП с 14,93%. В район „Връбница” Младен Младенов на ГЕРБ с 46,54% срещу Синия Алианс с Виолета Съева с 10,86%. Район „Нови Искър” Зорница Тодорова – кандидат на ГЕРБ с 30% срещу Никола Никифоров, издигнат от инициативен комитет, с 12,82%. „Панчарево”: Станимир Пеев, кандидат на ГЕРБ с 24,53% срещу Георги Георгиев на инициативен комитет. И в район „Банкя” кандидатът на ГЕРБ Рангел Марков с 40,08% срещу Станислав Славов, издигнат от инициативен комитет с 19,46%.