Борисов отвръща на Първанов
Борисов отвръща на Първанов / Sofia Photo Agency

В становище до българските медии столичният кмет Бойко Борисов заявява, че няма да допусне противопоставяне на институциите в Република България като влезе в тона на президента Георги Първанов и премиера Сергей Станишев.

„Като кмет на София и като лидер на политическа партия ГЕРБ считам, че проблемите на хората от София, Пловдив, Силистра и Стара Загора могат да бъдат реално решавани само тогава, когато всички институции в България работят заедно и отговорно към гражданите. Уверявам столичани, че експертите на Столичната община работят за трайното решаване на проблема с депонирането на битовите отпадъци и в най-близък срок проблемът ще бъде окончателно решен", е записано още в становището.

"Кметът Борисов допълва, че вярва, че президентът е бил достатъчно откровен в пожеланията и посланията си отправяни към него и към столичани по различни поводи. Надявам се отношенията ни да продължат в дух на конструктивна диалогичност в името на политическата стабилност на Република България", завършва Борисов.