Борисов: От къде да върнем парите по операция Всичко коз
Борисов: От къде да върнем парите по операция Всичко коз / снимка: Sofia Photo Agency

Само един ден след като бяха пуснати задържаните по операция „Всичко коз" се издъниха. Изтеглиха над 0,5 млн. лв. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Здравей, България!". От къде да върнем сега тези пари, попита Борисов. Той коментира съдебната система с думите, че единствено те са взели миналата година 13 и 14 заплата.

По повод твърдението на заместник-главният прокурор Бойко Найденов, че задържаните по операция „Килърите" са подготвяли физическото му ликвидиране, Борисов каза: „Не е тема, която аз мога да коментирам".

Премиерът отбеляза, че правителството на ГЕРБ е най-реформаторското правителство, защото за пръв път се противопоставя на онези, които 20 години са крали България.

„Ще оправя последното безобразие, което са направили - автомагистрала „Тракия". Трябва да им поправяме магистралите. Поправяме АМ „Люлин", поправяме магистрала „Марица".

Кабинетът предлага, президентът подписва указа. Министърът е преценил, че това е човекът и го е предложил. Какво е скандално? Това попита Борисов във връзка със скандала около предложението на Министерски съвет да бъде назначен комодор Валентин Гагашев за директор на служба „Военна информация". По думите на Борисов сега президентът трябва да реши дали да подпише указа.

„Ние предлагаме и ние сме предложили. Ние нали предлагаме? Ние не сме деловодители", заяви премиерът. „Той президентът с кой ли министър няма проблем. Аз не се занимавам с неговите съветници", коментира Борисов.

„Нека върховният главнокомандващ, президентът Първанов, след като е против това назначение да ни каже защо 2009 г. са изтеглени всички пари от бюджета на военното министерство, опукани са от предишния министър и сега ние отпускаме пари за изплащане на средствата по сключените договори", обясни той.