/ Министерския съвет
Полицията от КПП-тата ще охранява старческите домове
Министър-председателят Бойко Борисов присъства на демонстрациите на военните командоси от Силите за специални операции на полигона в село Црънча.



"Честит празник! Живи и здрави бъдете всички! Честит празник и на българската армия!", поздрави премиерът всички, които празнуват на Гергьовден.



Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае”. „Не сме съкратили нито един разход” „Всичко, което са поискали, сме им дали. Не могат да се оплачат”, коментира премиерът.

Това е ден на храбростта - храбри бяха лекарите, пожарникарите, полицаите, социалните работници, които работят и за съжаление още дълго ще работят на първа линия, защото днес има антирекорд - 30 000 загинали от коронавирус в Европа. Храбри бяха и тези, които спазваха карантината.

Всички, които пристигат от чужбина донасят вируса, как ще започне туризмът в така ситуация? Това означава един холандец пристига в един хотел и целия хотел го затваряме. Нищо не е преминало, нищо не се знае как ще се развие, каза още Борисов.

Министерския съвет

Нищо не сме разхлабили, което да промени рамката на карантината. Още нищо не сме разхлабили, което да донесе пари в бюджета. Разхлабваме само това, което ще донесе повече сила, здрав дух. България е с най-либералните мерки, подчерта премиерът.

Министерския съвет

Ако не бяха тези неразумни хора от Холандия, които дойдоха с 2-3 самолета и разнесоха заразата..., а ние няма как да забраним на българите да влязат в България. Това е недисциплинирано. Нямаше да има толкова заразени у нас.

Полицията, която махнахме от КПП-тата, ще я ползваме като ресурс, за да охраняваме старческите домове. Там е най-опасно. Както и къде има голямо струпване по махалите, заяви Борисов.