Борисов не се притеснявал от разпитите за Чакъра и Мишо Бирата
Борисов не се притеснявал от разпитите за Чакъра и Мишо Бирата / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Борисов не се притеснявал от разпитите за Чакъра и Мишо Бирата
67425
Борисов не се притеснявал от разпитите за Чакъра и Мишо Бирата
  • Борисов не се притеснявал от разпитите за Чакъра и Мишо Бирата

Бившият премиер Бойко Борисов заяви, че не се притеснява да бъде разпитан по делата за Мишо Бирата.

„Аз ще се радвам това да стане колкото може по-бързо, за да може веднъж завинаги тази спекулация да се прекрати. Защото ако погледнете какво се е случило в този период, ще видите за съответната пивоварна, че е взет лиценза и след това съдът го е върнал, защото митницата го е взела неправомерно", обясни Борисов.

Той добави, че вече два или три пъти е бил на разпит за този случай.

„Това е абсолютна спекулация - и за Чакъра, и за Бирата, и ако има още нещо. Аз нямам никакви притеснения, защото дори съдът след това е отменил акта. Не познавах Мишо Бирата, той даваше на БСП бирата, масите и столовете за срещите на Бузлуджа", каза още бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че вотът на недоверие, който беше отхвърлен по-рано днес от депутатите, все пак е успешен, защото хората все по-ясно виждат колко е пагубно това правителство.

В кулоарите на парламента той допълни, че има много теми, по които може да се иска оставка на кабинета, но това ще се случи след няколко дни.

Вчера бившият премиер каза, че в петък ще бъде внесен третият вот на недоверие и най-вероятно ще бъде заради провал на политиката в сферата на културата.