Борисов: Натиск върху Тагарински не е оказван
Борисов: Натиск върху Тагарински не е оказван / снимкa: Sofia Photo Agency
Борисов: Натиск върху Тагарински не е оказван
24104
Борисов: Натиск върху Тагарински не е оказван
  • Борисов: Натиск върху Тагарински не е оказван

РЗС даде много лош сигнал към обществото като напусна парламента заедно с БСП по време на гласуването на най-важния за страната закон - за бюджета. Това каза във Варна премиерът Бойко Борисов, след като се срещна с кмета на града Кирил Йорданов.

Няма да влизам в полемиката на Яне Янев, посочи премиерът. Според него повечето от изявленията на Янев са неверни и клевети. „Ако това е неговата тактика, моята е точно обратната стабилност, уравновесеност, работа с кметовете независимо от това какви са по партиен цвят и да изведем държавата от кризата", каза Борисов.

Нямам отношения с Първанов за обединение, посочи Борисов. Той уточни, че ежедневно кабинетът работи с президентството, както и с Народното събрание. За това, че поддържам нормални отношения за доброто на държавата, трябва да се обяснявам с човек, който напусна временно най-важното гласуване, посочи Борисов. 

Във връзка с напускането на Марио Тагарински на ПГ на РЗС Борисов заяви, че мнозинството в парламента не може да бъде застрашено, тъй като никога не е разчитало на РЗС. Бойко Борисов допълни, че няма да коментира вътрешнопартийни отношения на РЗС. По думите му натиск върху Тагарински не е оказван и той трябва сам да решава бъдещето си, тъй като ГЕРБ няма ангажимент към него.

Премиерът потвърди ангажимента на държавата да бъдат отпуснати 20 милиона лева за инфраструктурни проекти във Варна. След като пътният възел на улица „ Девня" бъде завършен и фактурите са налице, ще започне изплащането им една по една, увери премиерът.

По думите му в другия черноморски град Бургас също има подготвени важни проекти. Според Борисов ще бъде осигурен спешно нов скенер за МБАЛ "Св.Анна" във Варна. Болницата има една единствена такава апаратура, която е на 14 години, и периодично търпи аварии. Няма да бъде премествано  варненското пристанище и да бъде продавана Военноморската база, коментира още премиерът. Министър-председателят посочи, че трябва да започнат да се търсят пари, за да се изплати оборудването във Военноморската база, което е взето преди години, но не е платено. Още януари месец са изтеглени парите на отбраната и са похарчени за неща, които нямат нищо общо с нея, заяви Борисов.

Борисов откри официално реконструирана пешеходна зона във Варна. Стойността на проекта е близо 2.4 милиона лева. След ремонта е изградена специална алея за незрящи и велоалея.