Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
"Кристалната нощ - позорното и печално начало на една от най-мрачните и трагични страници в човешката история". Това написа в профила си във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"С масивния погром върху еврейска собственост, включително и стотици религиозни храмове, вечерта на 9 срещу 10 ноември е ужасяващото заклинание на нацистите срещу милиони невинни хора, които в продължение на няколко години ще бъдат безмилостно преследвани, измъчвани и убивани", заяви Борисов. 



"След края на Втората световна война, ужасяващата равносметка ще покаже, че светът няма да е познавал по-безмилостен и систематичен геноцид от Холокоста", категоричен е лидерът на ГЕРБ. 

"В дни на конфронтации и глобални конфликти, наш дълг като потомци на великите български духовници, политици, общественици и граждани, спасили своите братя и сестри евреи през 1943 г., е да пазим наследството и с цялата си сила и решителност да се противопоставяме на всяка форма на омраза, дискриминация и разделение", завършва поста си Бойко Борисов в социалните мрежи.