Борисов: Много внимателно ще наблюдаваме Николай Цонев
Борисов: Много внимателно ще наблюдаваме Николай Цонев / Sofia Photo Agency
Тази игра с публиката в последните седмици, че би могло НДСВ да излезе от тройната коалиция, с гласуването „въздържал се”, създадоха впечатлението, че нещо би могло да се случи, а всъщност това си е един пазарлък. Така коментира в „Денят” на Дарик радио неформалният лидер на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов персоналните промените в правителството.

Ако на г-н Герджиков не му е ясно защо сменят военния министър, аз ще му кажа – защото той е плах и страхлив човек и доста по-честен от този, който сега слагат. Искам най-добронамерено да предупредя премиера, и на вниманието на главния прокурор нека бъде – този човек много внимателно ще го наблюдаваме какви сделки ще прави във военното министерство. И нека премиерът да знае, че след това няма да може да каже „Аз не знаех”, предупреди Борисов.

Тройната коалиция днес предложи Николай Цонев, офицер от запаса, да поеме поста министър на отбраната на мястото на Веселин Близнаков.

Що се касае за другите промени – те са безсмислени, поради простатата причина, че всичко се определя от лидерите на тройната коалиция, коментира още нефромалният лидер на ГЕРБ.

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл.