"Много е важно да се промени промяната, защото тя ни донесе в пъти повече цени на тока, през последните 14 дни сме на първо място в света по починали". Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като гласува в 78-о СУ "Христо Смирненски" в Банкя.

"Искаме да върнем стария модел от 80 лв. за мегаватчас, ние го предложихме - растежът на тока води до растеж на цените", обясни той.

"Искаме да спрем промяната всеки понеделник да се тегли по половин милиард, да не знаем за какво и да ни обясняват, че изпълняват някакъв бюджет отпреди година и половина, нали го актуализираха", изброи още Борисов.

И добави, че ще направи всичко тази промяна да спре - "безотчетното крадене в момента от няколко олигарси, свързани с тока и под чадъра на служебното правителство", замразени инфраструктурни проекти, селското стопанство - нито една помощ, в културата, освен личните премии - нищо, в екологията "един "Вера Су" го вадиха колко време и замърсиха морето, подлъгват полицаите с някакви пари".

Така че, промяна на промяната е изключително важна, подчерта лидерът на ГЕРБ.

По думите му, никой не трябва да говори какво ще прави, докато не свършат изборите, защото кой колко е добър го казва само българският избирател.

Борисов определи като правилно решението на ЦИК контролните талони от машините за гласуване да се броят на 100%.

Борисов отрече да е говорил предварително с лидера на БСП. "Много бих искал да можем да си говорим с Корнелия Нинова, защото в последния месец се държи най-адекватно от всички, но не съм разговарял с нея", каза той. И подчерта - "като ни подредят хората, тогава е правилно да се каже с кого да се говори."

На въпрос на журналист от Република Северна Македония Борисов отговори, че интересът на България е Република Северна Македония и Албания да са в ЕС.