Борисов: Костов пречи за обединението на десните
Борисов: Костов пречи за обединението на десните / netinfo

Колкото по-бързо спрем да говорим за сегашните десни лидери, толкова по-добре, това заяви в „Пропаганда” на Дарик кметът на София Бойко Борисов, който участва в разговор за бъдещето на дясното в България. Гости в студиото бяха още и председателят на Гергьовден Любен Дилов-син и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Командира казваше преди пет месеца, че форматът 4-8 е форматът на Европейската народна партия и затова не могат да бъдат поканени такива като мен. Същите тези лидери, когато г-н Пьотеринг им каза какво да правят, защото те явно не разбират, казаха: „Ама, чакайте, Европейската народна партия не може да ни диктува събитията”. Кога са искрени тези хора, запита Борисов.

От една страна, Командира пречи на каквото и да е обединение, но отяжда и тези, дали са три, четири или десет процента, които той си има и ще си има, но с говоренето си срещу нас той убива още три, четири или десет процента от колебаещите се, дали да гласуват за нас, заяви столичният кмет.

ВМРО и Гергьовден са такива каквито казват лидерите им. Те няма да имат проблем да минат 4-процентовата бариера и тогава вече ще направим силен отбор, коалиция или програма, в която всеки ще има своето място, каза Бойко Борисов.