Близо 30 000 фермери са получили средства
"Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната мярка за компенсиране на щетите в следствие на пандемията от коронавирус. 70 милиона лева са изплатени на хората по програмата". Това написа министър-председателят Бойко Борисов в своя Фейсбук профил.
 
 

Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната мярка за компенсиране на щетите в следствие на пандемията...

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 17 октомври 2020 г.

"България е държавата членка на ЕС, която инициира промени в регламента, които дадоха възможност за стартирането на тази извънредна мярка за компенсиране на загубите от COVID-19.
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 18 октомври 2020 г.

За целта заделихме 106 милиона лева по три направления, с които помагаме на българските земеделци и преработвателите на земеделска продукция", написа още той.

"Над половин милиард лева сме отделили за подпомагане на млади семейства". Това каза премиерът Бойко Борисов по време на проверка във ферми на животновъди.

С него са министърът на финансите Кирил Ананиев и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. 

„504 млв. лв. са парите в тези условия на COVID-19. Никога досега не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплина - трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз.

Борисов: 504 млн. лв. за пакети за новородени на бедни семейства

Като винях на Съвета на Европейския съюз в какви панически действия изпадат държавите и като гледам БВП на САЩ как е минус 15%,
ние влагаме всичко, което може по оперативните програми, за да може много бързо тези пари да стигнат до семействата“, посочи премиерът.

„Всеки човек трябва да усети, че държавата в тази пандемия не говори само за маски и дистанция. Заедно трябва да преодолеем това гадно чудо. Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места“, каза още той.

„Още 40 млн. лв. сме заделили по тази програма, която сме развили, за църкви и манастири. Общо в момента са около 199 църкви и манастири, които се ремонтират“, зави премиерът.
 
 

Земеделски производители могат да разчитат на държавата и в битката със сушата. Това е проблем, с който се сблъсква цяла...

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 18 октомври 2020 г.

За Кръстова гора сме подготвили средства за пансиона, който строят за болните вярващи хора, които идват там. В новия бюджет сме предвидили да го включим, за да продължат и да направят цялото крило“, посочи Борисов.

Десислава Танева посочи, че по първия прием са обновени 91 църкви, а сега са кандидатствали 133. „Ще осигурим и прехвърлим ресурса, за да може всички да си изпълнят проектите“, заяви тя.