Борисов иска проверка на приятелския кръг „котараците
Борисов иска проверка на приятелския кръг „котараците / снимкa: Sofia Photo Agency
Борисов иска проверка на приятелския кръг „котараците"
22945
Борисов иска проверка на приятелския кръг „котараците"
  • Борисов иска проверка на приятелския кръг „котараците"

Министър-председателят Бойко Борисов ще поиска проверка от главния прокурор по повод твърденията на Сергей Станишев за приятелския кръг на"котараците на Борисов", които според бившия премиер печелят поръчки, свързани с управлението на София. Това каза Борисов и призова Станишев да назове въпросните фирми.

Борисов каза още, че познава много хора от квартал „Банкя", които имат прякори: „Но нека да ми кажат едно място, за което аз съм допуснал някой да ми повлияе. Аз не случайно заявих, че откакто станах премиер нямам приятели. Жалко е, но е така, защото всяко нещо, дори и приятелството може да се използва по този начин".

Борисов коментира още, че уволнението на бившия заместник-директор на ДАНС Иван Драшков е станало по безобразен начин и няма как да не бъде върнат: „В същото време тези скандали от сутрин до вечер създават отвратителни условия за хората в ДАНС. В понеделник ще отида да се видя със състава, да го успокоя. Ще положа всички усилия, за да възстановя доверието на службата. Аз не съм човек, който лесно закрива - ако не успеем - тогава".

Премиерът допълни, че е подготвил различни варианти, с които ДАНС да работи и да не изтича информация.

Премиерът Бойко Борисов обясни още, че няма да отиде на разпит в съда в Белград, защото не е гражданско лице. Това заяви той по повод коментара на бившия премиер Сергей Станишев за поканата, отправена от Белградския съд, във връзка с делото „Сретен Йосич".

Ето какво още каза Бойко Борисов:

„Аз съм го арестувал и екстрадирал като главен секретар и генерал в българските служби. Аз не съм като него смешко. Би ли могъл нашият съд да вика премиер на някоя държава? Не го ли е срам да ме нарече гражданинът Борисов. Там тези Бисеров, Добрев, Станишев - това са последните им издихания. Гласят ме нарочно пред тези хора там, защото сръбският премиер Джинджич го утрепаха, нали? Това му е целта - откъде на къде шеф на специалните служби ще ходи на разпит. Не съм го арестувал, не съм го екстрадирал или какво? Това ли е бил премиерът четири години - не го е срам".